יום שני, 7 בדצמבר 2015

לחם ממולא בעגבניות מיובשות


בצק בסיסי של לחם -
3.5 כוסות קמח רגיל (לא חייב קמח מיוחד ללחם)
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
כוס ורבע מים פושרים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית או כל שמן אחר
בקערת המקסר עם וו הלישה להניח את קמח והסוכר ולערבב, להוסיף את השמרים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים כשסיימתם עם המים תוסיפו את השמן והמלח ולערבל על מהירות נמוכה לפחות  5 דקות. לא, עוד לא סיימנו- עכשיו מתחילה הבעיה הגדולה מכיוון שישנם סוגים שונים של קמח אזי מידת המיים לא יכולה להיות מדוייקת.  שימו לב לבצק שבקערה – אם הוא יבש מידי הוסיפו מעט נוזלים. אם הוא דביק הוסיפו בהדרגה קמח עד שהבצק יהייה רך וגמיש.
לכסות את הקערה ולהניח להתפחה הבצק אמור להכפיל את ניפחו.
קחו אריזה של עגבניות מיובשות השרו אותן במיים כשעה , הוסיפו 2 כפיות סוכר, 1/3 כוס שמן זית ומעכו עם בלנדר מוט או מעבד מזון או כל מכשיר אחר שיש אצלכם במטבח.

לפזר קמח על משטח עבודה ולהוציא את הבצק מהקערה שימו לב שלא יהייה יותר מידי קמח כדי שהבצק לא יצא יבש מידי לרדד את הבצק למרוח עד חצי ממנו מהמחית ואז לגלגל לרולדה מהצד של המחית ולהניח בתבנית כשהצד  הפתוח כלפי מטה.
לחמם את התנור ל 200 מעלות, כשהתנור חם לאפות כ 30 דקות
להוציא מהתנור ומהתבנית ולהניח על רשת כדי שהלחם יתקרר.
טיפ – לחם על סוגיו מומלץ לאפות בתבניות מתכת ולא חד פעמיות מכיוון שהן שומרות את החום טוב יותר וכך הלחם נאפה טוב יותר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה