כמה פעמים הייתם במסעדה, אכלתם קינוח ותהיתם מה המתכון ?
השף של מסעדת פורטו מגלה את המתכון לקינוח טעים טעים.
מצרכים :
800 מל שמנת מתוקה 38%
2 כפות ליקר אמרטו
3\1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפיות אבקת גלטין
2 כפות רוזטה
250 גר תותים
2 כפות אבקת סוכר
6 משמשים חצויים ל-2
6 עלי מרווה
4 כפות סוכר
5 כפות יין לבן
2 כפות שמן זית
50 גר שקדים קלויים
אופן הכנת הפנקוטה:
משרים ג'לטין ב4 כפות מים קרים ,עד שהג'לטין סופג את הנוזלים.
בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה, ליקר האמרטו, מקל וניל, סוכר, רוזטה
מוסיפים את הג'לטין ומסננים את התערובת.
מעבירים לכוסות הגשה
האופן הכנת קולי תות:
מרסקים בבלנדר 250 גר תותים עם 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנת המשמש אפוי:
מניחים במגש קטן את המשמשים, מזלפים מעל את היין, שמן הזית ומפזרים את הסוכר מעל כל משמש.
מניחים מעל כל משמש עלי מרווה ואופים בתנור על 200 עד לריכוך וקירמול.
הגשה:
מעל לפנקוטה שמים מעט קולי תות.
מניחים ליד 2 חצאי משמש לכל סועד ומזלפים מעליהם מעט שמן זית עדין וכמה שקדים קלויים.
קרדיט צילום - דרור עינב
מסעדת פורטו , שרונה תל אביב
פורטו נמל תל אביב
האנגר 21 נמל תל אביב
האנגר 21 נמל תל אביב
שעות פעילות ימים א'-ה' 12:00- 00:00
וימים ו'-ש' 9:30- 00:00
טלפון: 03-5461140
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה