עובדה (לא) חשובה – מסעדת פינגוין שנמצאת בשדרות הגעתון בנהריה היא
המסעדה הוותיקה ביותר בארץ שפועלת במלא המרץ.
כשמקום הופך למוסד לא מפליא שהוא חי, בועט ונושם. כך מסעדת פינגוין
מנהריה. המסעדה נפתחה בשנת 1940 על ידי
הוגו אופנהיימר שמשפחתו הגיעו לכאן מגרמניה. איש לא תאר לעצמו שפינגוין תמשיך
להתקיים במשך כל השנים האלה - עד עצם היום הזה.
בימיה הראשונים מצאו בה פרנסה עולות
חדשות שבישלו בה מנות דגל - שניצל, מרק
גולש, קורדון בלו, פירה, סלט כרוב ופסטות. וכאשר אילן אופנהיימר שהוא הדור השלישי
במקום חזר מחו"ל בשנת 1972 החליט להתאים את תפריט המסעדה ולעדכן את התפריט
בהתאם. בשנות התשעים עברה המסעדה שיפוץ גדול במיוחד ותאם את רוח הזמן.
כיאה למסעדה וותיקה בנוף הישראלי עבדו
בה אלפי אנשים. בהם צעירים וכאלה שפחות כאשר חלקם מלצרו והאחרים עבדו במיני עבודות מטבח בדיוק כמו שהנין
של מייסד המסעדה, שכיום מנהל אותה עבר בכל עבודות המטבח החל משטיפת כלים דרך קילוף
תפוחי אדמה. בין עובדי המטבח של הפינגוין נמנה השף אוהד לוי. את אוהד לוי בן 34 חלקכם
בוודאי זוכר מתוכנית הטלוויזיה המצליחה "משחקי השף", מתגורר כיום ברחובות ועוסק ביעוץ קולינרי למסעדות, ביניהם מסעדתVIVINO בחיפה.
ב-12 השנים האחרונות הוא רשם שיאים
גדולים בקריירה שלו. הוא התקבל לעבודה במסעדת כתית המיתולוגית של השף מאיר אדוני. לאחר מכן עבד במסעדת הרברט סמואל של השף יונתן רושפלד.
עד לפני שנה גם כיהן כשף של מסעדת אוטריו במלון אלמא המפואר בזכרון יעקב. אוהד,
יליד נהריה, מספר :
לפני כחודשיים הציע ללוי הדור הרביעי
בניהול הפינגוין, אמיר אופנהיימר, לקיים במסעדה ערב שכולו אוכל איטלקי ולוי נענה
בשמחה.
צילום - ויקי כהן
השף אוהד לוי :
"חיפשתי משהו שיאתגר אותי. כל חיי
אני נמצא במקצוע תחרותי וכך ראיתי את המטבח", ממשיך לוי, בפינגוין עבדתי לפני הצבא, זו הייתה הפעם
הראשונה שהחזקתי סכין שף. לא התייחסתי למקצוע. הייתי צריך לממן את הציוד לשיט. ביקשתי
עבודה ושמו אותי במטבח וגיליתי שאני ממש טוב בזה.
"פינגוין זו מסעדה עם מורשת. עסק
משפחתי שמחזיק כל כך הרבה שנים והילדים גדלים לתוך העסק ומתרוצצים בין הרגליים ועם
השנים תופסים את הפרונט, אני חולם על דבר כזה.
גם כשעזבתי את המסעדה, המשכתי לשמור על קשרים טובים. ובכל מקום שהתחלתי
לעבוד ולבשל, משפחת אופנהימר הגיעה לסעוד ולפרגן.
לפני כחודשיים אמיר ואלון
אופנהימר הציעו לי לבשל במסעדה ערב שף איטלקי, התרגשתי מאד, זה סוג של חלום
שמתגשם, אפילו סגירת מעגל. אני מחכה ומייחל לרגע הזה. אני לא מגיע
לנהריה לעיתים רחוקות והשארתי את כל הילדות והחברים שלי בעיר וחלק מהמשפחה. אף פעם לא יצא לי לבשל
להם וזה ההזדמנות שלי לחלוק את המטבח עם האנשים שאני אוהב".
לשאלה מה צפוי בערב הבישול האיטלקי ענה
השף אוהד לוי :
"אני אבשל ארוחה איטלקית. לפינגוין זה מאד מתאים גם
בגלל הפיצות. בין המנות : טורטליני זנב שור אספרגוס וערמונים, פיצה לבנה עם פטריות
יער קרם כמהין ורוקט, שורט ריבס –תבשיל בקר מבושל בקיאנטי ומלא ירקות שורש, פילה
לברק על ריזוטו אפונה, קנלוני ריקוטה תרד אפוי בתנור לוהט, פיצה לבנה עם כמהין.
יהיו גם מנות פתיחה וקינוחים שלא טועמים
בכל יום. אני מאמין במטבח בשלושה מרכיבים בצלחת,
לא יותר מזה. העיקר שחומר הגלם
יהיה מצוין".
בשבוע שעבר, ערב יום חמישי, הוזמנו לארוחת השף בפינגוין. הארוחה
מתחלקת למנת פתיחה, נה עיקרית וקינוח. 145 שקל לסועד.
סלט פרגיות
טורטליני זנב שור
שורט ריבס
קנלוני תרד
קרמבל תותים וגלידה
עבדתם אי פעם במסעדת פינגוין ? מכירים כאלה שעבדו ? מתוכננת יום הולדת
77 למסעדה והעובדים בעבר יותר ממוזמנים.
מסעדת פינגוין מחכה לכם.
למשפחה מסעדה נוספת מומלצת במקום קסום בגליל - אדלינה בקיבוץ כברי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה