יום שני, 23 בינואר 2017

בקלאווה בקלי קלות

חייבת להודות שלמרות שאני סובבת סביב אוכל דל שומן ומנסה להתרחק מכל מיני מתוקים. יש דברים שקשה לי להיפרד מהם, אחד מהם זו הבקלאווה.

הבקלאווה פשוטה להכנה עם הרבה פאסון וטעם.

לפני הכל אני רוצה להזכיר שכשעובדים עם עלי הפילו יש להכין מגבת מטבח לחה ובכל פעם ששולפים עלה ועובדים איתו יש לכסות אתת שאר העלים שלא יתייבשו.

אז מה צריך  ?
200 גרם חמאה ממוסת.
200 גרם פקאן.
200 גרם אגוזי מלך.
אריזה של עלי פילו.



לשלוף עלה פילו ולמרוח עליו חמאה 
להניח מעליו עוד עלה ושוב למרוח חמאה ועל החמאה לפזר סוכר ומעליו להניח עוד עלה ושוב חמאה.

יש להגיע למצב שיש שלושה עלים על משטח העבודה.


על העלה השלישי לפזר אגוזים קצוצים


לגלגל לרולדה


למרוח חמאה גם על הרולדה



להניח על התבנית ולחרוץ עם סכין חדה את החלק העליון של הרולדה כדי שלא תישבר בזמן שפורסים אותה

לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות 30-40 דקות.

סירופ סוכר -

3 כוסות מים

2 כוסות סוכר.

להביא לרתיחה ולבשל כחמש דקות על אש נמוכה.

להוציא את הרולדות מהתנור ולהשקות אותן עם מי הסוכר בעזרת כף בעיקר בחריצים אותם חרצתם לפני האפיה.


בקלאווה בקלי קלות הבטחתי והינה – קיימתי


בתיאבון  :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה